Профспілка вимагає затвердження паспортів бюджетних програм для ВНЗ

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував звернення до Міністерства освіти і науки України з приводу вжиття термінових дій для затвердження паспортів бюджетних програм «Підготовка кадрів вищими навчальними закладами III і IV рівнів акредитації та забезпечення діяльності їх баз практики» і «Підготовка кадрів вищими навчальними закладами I і II рівнів акредитації та забезпечення діяльності їх баз практики».

Як зазначається у зверненнях на адресу ЦК Профспілки, затримка затримки виплати заробітної плати працівникам та стипендії студентам вищих навчальних закладів пов’язана з зволіканням у поданні міністерством до Державного казначейства України паспортів бюджетних програм. Зокрема йдеться про бюджетні програми «Підготовка кадрів вищими навчальними закладами III і IV рівнів акредитації та забезпечення діяльності їх баз практики» та «Підготовка кадрів вищими навчальними закладами I і II рівнів акредитації та забезпечення діяльності їх баз практики».

Внаслідок цього працівники ВНЗ отримали лише аванс за лютий 2017 року. Стипендію змогли отримати студенти лише тих навчальних закладів, де відповідно до порядку вона виплачується до 18 лютого.

Призупинення ж фінансових операцій ВНЗ щодо сплати податків, внесків, оплати рахунків за отримані послуги та товари загрожує заборгованістю вишів перед державою, фондами та постачальниками.

Профспілка наголошує, що своєчасність затвердження паспортів бюджетних програм головними розпорядниками бюджетних коштів вимагається пунктом 5 статті 22 Бюджетного кодексу України.

Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки

Версія для друку