ЦК Профспілки: потребують врегулювання питання виплати соціальних стипендій

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Міністерства освіти і науки України та Міністерства соціальної політики України з приводу необхідності врегулювання питань, які виникають у зв’язку з запровадженням Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів.

Серед іншого, зокрема, вказується, що потребує доопрацювання питання втрати картки студентського квитка. Адже студенти, які втратили студентський квиток, та потребують соціальної стипендії, позбавлені можливості впродовж тривалого часу реалізувати право на її отримання.

У зв’язку з зазначеним, ЦК Профспілки у листі до міністерств підкреслює необхідність внесення змін до Порядку щодо надання до заяви на отримання соціальної стипендії студента замість втраченого студентського квитка довідки з вищого навчального закладу, яка підтверджує його статус.

Це питання було порушено студентством на семінарі голів первинних профспілкових організацій осіб, які навчаються, організований ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, у лютому 2017 року.

ЦК Профспілки сподівається на врахування зазначених пропозицій, викладених у листі, та прийняття відповідних Урядових змін, що сприятиме справедливому підходу до забезпечення певних категорій студентів соціальними стипендіями, особливо в умовах, коли ці виплати є єдиним джерелом існування молодої особи.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Версія для друку