Фестиваль народного танцю «Арканове коло»

  5 червня в Івано-Франківську відбувся відкритий обласний фестиваль народного танцю «Арканове коло»Капрпати 2016 491

Капрпати 2016 357

  Передувала мистецькій програмі святкова хода учасників фестивалю з Вічевого майдану до пам’ятника І. Франку. Біля пам’ятника Великому Каменяру поклали квіти та з вітальним словом виступили Мирослав Вантух, художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського, Герой України, голова Всеукраїнської асоціації хореографів України та начальник управління культури, національностей та релігій Володимир Федорак. Видовищним стало масове виконання танцю «Аркан». Капрпати 2016 469
    Понад 20 танцювальних колективів з Львівської, Черкаської, Закарпатської та Івано-Франківської областей представили своє мистецтво на сцені обласного драматичного театру.Танцювальну культуру Центральної України, а саме український народний танець «Гопак» та гуцульську хореографічну композицію «Гонивітер» подарували глядачам учасники народного аматорського ансамблю народного танцю «Яворина». Художній керівник та постановник – Сергій Куценко.
Капрпати 2016 515

Капрпати 2016 526

Арканове коло 2016

  По завершенні фестивалю для учасників ансамблю танцю «Яворина» була організована цікава екскурсія визначними місцями Івано-Франківська. У місті знаходиться величезна кількість архітектурних споруд, що тим чи іншим чином відіграли свою роль в історичному становленні Івано-Франківська. Однією з провідних, яку відвідали учасники хореографічного колективу була споруда колегіального костелу Пресвятої Діви Марії, що зараз вважається другою, після міської Ратуші, найстарішою будівлею обласного центру.

Капрпати 2016 571

Капрпати 2016 695 Капрпати 2016 637

   Студенти та викладачі факультету мистецтв кафедри хореографії та художньої культури мали змогу відвідати один з найкращих і найвідоміших курортів Карпат – Яремче, що знаходиться в долині гірської річки Прут. Містечко зачаровувало своєю дивовижною красою.
     Після гарної прогулянки по містечку Яремче, учасниками колективу було відвідано гірськолижний курорт Буковель, що знаходиться поруч з селом Паляниця, на висоті 920 метрів над рівнем моря, у якому студенти мали змогу побувати у будинку побудованому «навпаки».
Поїздка відбулася за сприяння голови профкому Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, кандидата сільськогосподарських наук, доцента Олександра Семеновича Осадчого. Кафедра хореографії, керівник та учасники хореографічного колективу «Яворина» висловлюють велику вдячність за фінансову підтримку
Версія для друку