VII З’їзд Федерації профспілок України.

ФПУ1
ГІДНІСТЬ – ЛЮДИНІ, ПРАЦЮ – УКРАЇНІ, ДОБРОБУТ – РОДИНІ під таким гаслом пройшов VII З’їзд Федерації профспілок України.

IMG_1521

     24 березня 2016 року у Києві відбувся VII з’їзд Федерації профспілок України – найчисельнішого національного профоб’єднання, що об’єднує у своїх лавах 6,4 млн. членів профспілок.
   До участі у форумі були запрошені Президент України П.Порошенко, Прем’єр-міністр України А.Яценюк, Голова Верховної Ради України В.Гройсман, керівники об’єднань роботодавців, представники МОП та інших закордонних представництв в Україні.
   У роботі з’їзду взяли участь 1000 осіб – делегати від 43 всеукраїнських профспілок та усіх регіональних профоб’єднань, запрошені від міжнародних профспілкових об’єднань та національних профцентрів зарубіжних країн, керівники центральних органів державної влади і місцевого самоврядування.
  Олександр Семенович Осадчий був делегатом VII З’їзду Федерації профспілок України та  обраний до складу редакційної комісії VII З’їзду ФПУ з доопрацювання проекту постанову “Про звіт РадиФУП з квітня 2011 року – березень 2016 року та Стратегію діяльності ФПУ на 2016-2021 роки “Європейський вибір” та резолюцій.
 IMG_1445

IMG_1448

  На адресу ФПУ надійшло привітання від Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана.
Сьогодні Федерація профспілок України та її членські організації, підтверджуючи принциповість та наполегливість, долучаються до усіх подій суспільного життя країни. Захист людей праці, їхніх трудових прав тісно пов’язаний із загальним розвитком у країні демократії, соціально орієнтованої економіки та правової культури. Адже вільні профспілки завжди були одним з рушіїв суспільного поступу, – йдеться у привітанні.

 IMG_1451

IMG_1507

    Після обрання Головою ФПУ Григорій Осовий у ексклюзивному інтерв’ю розповів про першочергові завдання профспілок.   Зокрема він заявив, що країні потрібен Уряд національної довіри, який би працював в інтересах України, на відродження вітчизняної економіки і висловив сподівання, що такий Уряд скоро буде сформовано і затверджено Парламентом. – Перше завдання на сьогодні – це створення робочих місць, – зазначив новообраний голова ФПУ. – Потрібно надати можливість людям працювати…
VІI З’їзд Федерації професійних спілок України
ПОСТАНОВЛЯЄ:
   1. Схвалити резолюції VІI З’їзду Федерації професійних спілок України (додатки 1, 2, 3, 4):Про_резолюції_заяви_звернення_ред-для_віз
  • «Профспілки – за європейський вибір України»;
  • Профспілки – за результативний соціальний діалог в інтересах добробуту громадян»;
  • Молодь – майбутнє профспілок»;
  • За гендерну рівність і протидію насиллю».
  2. Прийняти заяви VІI З’їзду Федерації професійних спілок України (додатки 5, 6, 7):
– «Трудові та соціально-економічні права працівників, розвиток вітчизняної економіки повинні стати пріоритетом Української держави»;
– «Щодо звільнення депутата Верховної Ради України, делегата Парламентської Асамблеї Ради Європи, української льотчиці Надії Савченко та насильно утримуваних українських заручників»;
– «Про критичну ситуацію в профтехосвіті».
     3. Схвалити звернення VІI З’їзду Федерації професійних спілок України щодо проблем студентської молоді (додаток 8).
  4. Надіслати резолюції, заяви та звернення VІI З’їзду ФПУ відповідним органам як вимоги З’їзду.
 Про_звіт_та_Стратегію_-для_віз

IMG_1516

Версія для друку